Alles over mieren
MENU

mierenbestrijding in West-Terschelling

0562 - 781 123

De mooie dagen zijn aangebroken en tot je grote verbazing zijn de eerste mieren ook al weer zichtbaar. De eerste tijd heb je er geen last van, tot je op een gegeven moment de mieren ook in je keuken ziet en je niet rustig op het terras kunt zitten zonder geïrriteerd te raken van de mieren. Tijd voor actie! Wij komen graag naar jou toe om je te helpen met het mierenprobleem.

Het nut van mieren bestrijden

Moet je mieren direct bestrijden? Nee, in principe niet. Echter hebben onze experts het ontzettend druk tijdens de zomermaanden. Mieren worden namelijk wel als overlast ervaren. Welke schade kunnen mieren aanrichten?

  • Zodra mieren met ons voedsel in aanraking komen, lopen wij kans op voedselvergiftiging door de bacteri├źn die ze overdragen.
  • Bepaalde mieren bijten ook, deze beten zijn niet schadelijk, maar jeuken wel erg.
  • Mieren maken nesten onder de grond. Dit zijn complete bouwwerken met gangen en kamers en daarmee zorgen ze voor bijvoorbeeld een verzakt terras.

Hoe bestrijd je mieren?

Wil je zelf niet aan de slag met het bestrijden van mieren? Wij raden af om mieren zelf te bestrijden als het gaat om een enorme mierenplaag. Onze professionals helpen jou graag met de bestrijding van mieren. Wil je toch eerst zelf het een en ander uitproberen, dan kun je kiezen uit mieren verjagen of bestrijden met huismiddeltjes of met natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen.

Aandachtspunten bij mieren bestrijden

Mieren bestrijden is geen makkelijke klus. Dit komt vooral omdat een mierenkolonie ontzettend veel mieren bevat. De mieren die wij zien, zijn alleen de werksters. In het mierennest zitten nog duizenden mieren. Wat zijn de aandachtspunten bij het bestrijden van mieren?

  • Lokaliseer het mierennest en bestrijd daar de mieren. Zo pak je de bron van het probleem aan.
  • Observeer de werksters, weet welke vaste route ze lopen en ga daar ook aan het werk.
  • Voorkom dat je mieren van voedsel voorziet. Ruim alles goed op en houd alles grondig schoon.

Waarom kiezen voor een professionele ongediertebestrijder?

Mieren zorgen voor overlast. Doordat ze met zovelen zijn, is het bestrijden vrij lastig. Onze professionals hebben ervaring in het herkennen van de soort mier, het vaststellen van de routes die werksters lopen en het lokaliseren van het mierennest. Door vele jaren kennis en ervaring weten ze zo exact welke methode het beste toegepast kan worden. Uiteraard overleggen ze eerst alles met jou. Ze geven daarnaast ook advies hoe je in de toekomst mieren voorkomt.

Bestrijding in de omgeving

Ook in omliggende plaatsen voeren wij bestrijdingen uit: Baaiduinen, Formerum, Hee (Terschelling), Hoorn (Terschelling), Kaard, Kinnum, Landerum, Lies (Terschelling), Midsland, Oosterend (Terschelling), Striep, Vlieland.

Contact

Als u inwoner bent van West-Terschelling en u heeft te maken met overlast van mieren, dan kunt u contact opnemen met ons meldpunt via bovenstaand servicenummer.

Wanneer u liever per mail contact wilt opnemen kan dat via de website van ongediertebestrijden.com