Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierenoverlast

Overlast van mieren wordt door veel mensen ervaren in de zomermaanden. Je zit nog niet buiten of je spot alweer de eerste mieren. Je zit niet te wachten op mieren die over je aanrecht of je tafel buiten heen lopen. Dit is echter niet de enige mierenoverlast. Wat kunnen mieren aanrichten en wat kun je doen tegen mierenoverlast?

Directe overlast van mieren

Welke overlast ervaar je door mieren? Dit is per situatie verschillend. In grote lijnen veroorzaken mieren onderstaande directe overlast:

  • Mieren bouwen nesten onder terrassen en opritten. Je zit niet te wachten op verzakte tegels en stenen en het moment dat je alles opnieuw moet ophogen.
  • Mieren nemen bladluis met zich mee. Dit is absoluut niet goed voor de planten in je tuin.
  • Kale plekken in het gazon. Mieren die met grote aantallen bij elkaar in het gazon zitten, zorgen ervoor dat het gras niet meer kan ademen en dood gaat.

In actie komen bij mierenoverlast

Niet elke mier bijt en niet direct heb je te maken met een verzakt terras. Kun je mieren niet gewoon hun gang laten gaan? Dat ligt eraan. Als je maar een enkele mier ziet, dan kun je het insect laten lopen. Zodra je daadwerkelijk rijen met mieren ziet lopen, dan houdt het in dat er veel mieren in je omgeving zijn en dat het mierennest ook in de buurt zit. Bestrijd in dit geval snel het mierennest.