Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierenspray

Er zijn veel verschillende mierenbestrijdingsmiddelen op de markt. Mierenspray is hier een voorbeeld van. Het kan best lastig zijn om te beslissen met welk middel jij mieren wilt bestrijden. Eerst maak je de keuze of je mieren wilt bestrijden met eigen huismiddeltjes, aangeschafte chemische bestrijdingsmiddelen of met de hulp van een professionele ongediertebestrijder. Mierenspray is een vorm van een chemisch bestrijdingsmiddel.

Hoe gebruik je een mierenspray?

Een mierenspray werkt onder druk van zuivere lucht. Je sprayt het bestrijdingsmiddel over de werksters heen. De werksters zijn de mieren die je in je omgeving ziet, welke verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van voedsel voor de hele mierenkolonie die in het nest zit. Het voordeel van de mierenspray is ook dat er een speciaal tuitje bij zit, waarmee je direct in het mierennest kunt sprayen. Hiermee bereik je de hele kolonie.

Aandachtspunten bij gebruik van mierenspray

Uiteraard zijn er een aantal aandachtspunten als je gebruik maakt van een mierenspray:

  • Gebruik geen spray als er kinderen of huisdieren in de omgeving zijn. Voorkom ook dat je sprayt op planten, struiken en gewassen.
  • Schud de spray voor gebruik.
  • Wil je in het nest sprayen? Zorg dan dat je minimaal 5 seconden sprayt.
  • Gebruik een mondkapje als je met de spray gaat werken.
  • Was na gebruik grondig je handen.

Wanneer mierenspray gebruiken?

Gebruik de spray als je daadwerkelijk last hebt van een mierenplaag. Het ideale van een mierenspray is dat je ook grondig de naden en kieren bij deurposten en kozijnen kunt behandelen. Zorg eerst dat je de zichtbare mieren voorziet van de spray. Vervolgens pak je het mierennest aan.

Gebruik mierenspray alleen binnenshuis

Mierenspray is enkel te gebruiken voor een mierenplaag in huis. Buiten is het niet verstandig om de spray te gebruiken, omdat de spray schadelijk is voor je tuin. Daarnaast verwaait de spray buiten ook heel snel, het middel is dan een stuk minder effectief. Heb je een gigantische mierenplaag? Dan is het beter om te kiezen voor professionele bestrijding. Een mierenspray werkt effectief voor een kleine tot middelgrote mierenplaag.