Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierenpoeder

De lente is aangebroken en je ziet tot je grootste ergernis alweer de eerste mieren. Een paar mieren is nog niet zo’n probleem. Maar mieren in de keuken of grote aantallen bij je terras is een ander verhaal. Met mierenpoeder bestrijd je de kleine krioelende beestjes. Heb je echter te maken met een gigantische plaag? Dan raden wij aan om hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder. Een enorme plaag bestrijd je namelijk niet met mierenpoeder.

Hoe werkt mierenpoeder?

In alle mierenpoeders zit een lokstof waar de werksters op afkomen. Ze denken dat het eten is en worden erdoor aangetrokken. Het is belangrijk dat je de poeder op de juiste plekken strooit. Het is altijd goed om de poeder op de looproute van de mieren en dichtbij het mierennest te strooien. De werksters komen er vervolgens mee in aanraking en gaan dood.

Mierenpoeder geschikt bij overlast van mieren in planten

Heb jij veel last van mieren in planten? Dan is mierenpoeder een goede optie. Meng de poeder met water en giet het mengsel over de plant heen. Heb jij mieren of misschien zelfs een mierennest in een pot zitten? Dan giet je de inhoud direct in de pot. Mierenpoeder is het enige bestrijdingsmiddel wat hiervoor geschikt is.

Biologische mierenpoeder

Bij de biologische mierenpoeder zorg je ervoor dat mieren gedesoriënteerd raken en de weg naar het nest niet meer weten. Dit is goed, want de mieren die jij ziet zijn de werksters. Deze werksters zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van voedsel voor de hele mierenkolonie. Zodra de werksters de weg niet meer terugvinden, wordt de mierenkolonie niet meer voorzien van voedsel. Door honger sterft de hele mierenkolonie uit.

Chemische mierenpoeder

Kies je voor chemische mierenpoeder, dan gaan de mieren die in aanraking komen met de poeder direct dood. Dit lijkt effectief, echter is het niet altijd zo. De werksters gaan snel dood, waardoor ze niet in staat zijn om de poeder ook in het nest te verspreiden. Chemische poeders werken wel als je de locatie van het nest weet en daar ook met de mierenpoeder strooit.