Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierenlokdoosjes

Een middel om mieren te bestrijden is het gebruik van mierenlokdoosjes. Een mierenlokdoosje doet precies wat de naam doet vermoeden. De mieren voelen zich aangetrokken tot de zoete lokstof, eten hiervan en gaan vervolgens dood. Het is belangrijk dat de lokdoosjes op de juiste plekken worden geplaatst. Staan de doosjes niet op de juiste plek? Dan kijken de mieren er niet eens naar om.

Werking van mierenlokdoosjes

Het doel van een mierenlokdoosje is dat de mieren aangetrokken worden door de zoete geur, in het doosje lopen en vervolgens de lokstof meenemen naar het mierennest. Op deze manier eet de hele kolonie van de stof. Het is dus niet zo dat de mieren opgesloten blijven in het lokdoosje. Het mierenlokdoosje is puur een verzamelplek voor de zoete lokstof.

Voordelen gebruik mierenlokdoos

Mensen kiezen vaker voor mierenlokdoosjes in plaats van mierenkorrels of mierenpoeder. Bij dit product ligt namelijk de lokstof niet verspreidt op de grond, maar zit in het doosje. Uiteraard gaan de mieren lopen met de lokstof, maar alsnog ligt het bestrijdingsmiddel veel minder verspreid door jouw leefomgeving dan wanneer je gebruik maakt van mierenkorrels of mierenpoeder.

Gebruik mierenlokdoosje

Hieronder de stappen die je moet volgen wanneer je kiest voor een mierenlokdoosje:

  • Lees allereerst de gebruiksaanwijzing door, open het mierenlokdoosje en vouw het volgens de beschreven stappen.
  • Lokaliseer het mierennest en plaats een doosje dichtbij het nest.
  • Observeer de werksters, welke route lopen ze? Plaats een doosje dichtbij de looproute.
  • Komen de mieren ook in je huis? Plaats dan ook een doosje waar de mieren je huis binnen komen.
  • Controleer de mierenlokdoosjes een aantal keren om te zien of de mieren eten van de lokstof.

Mierenlokdoosjes geen succes?

Blijkt dat de mieren niet van de lokstof eten? En heb je nog steeds last van de mieren? Kies dan voor professionele bestrijding. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag!