Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierenkorrels

Word jij geïrriteerd door mieren? Zitten ze op je aanrecht? En zorgen ze voor verzakkingen in je tuin? Ben je er klaar mee en wil je ze bestrijden? Het is mogelijk om mieren te bestrijden met mierenkorrels. Bij alle vormen van mierenbestrijding is het van belang dat je uiteindelijk het mierennest bestrijdt. Dan pas pak je de bron aan en doorbreek je de cyclus.

Lokstof met veel suikers

Mierenkorrels zijn gemaakt van een lokstof met daarin veel suikers. Doel van dit bestrijdingsmiddel is dat de werksters aangetrokken worden door de korrels en ze meenemen naar het mierennest. Uiteraard zit er niet alleen suiker in de korrel, er zit ook een bestrijdingsmiddel in. Zodra mieren van de korrels eten, gaan ze dood.

Mieren overlijden in het nest

De werksters van de mierenkolonie hebben maar een taak, namelijk voedsel vinden voor de hele kolonie dat in het nest zit. Doordat de korrels zoet ruiken, zien de werksters het als voedsel. Als je mierenkorrels inzet, ga je niet veel dode mieren zien. Dit komt omdat de werksters het voedsel meenemen het nest in. Daar eten alle mieren van de korrels en ze overlijden ter plekke.

Heb geduld bij het gebruik van mierenkorrels

Het is aan te raden om voldoende geduld te hebben als je kiest voor mierenkorrels. Doordat de mieren overlijden in het nest, zie je niet zichtbare dode mieren. Daarnaast moet je de korrels meerdere keren verspreiden om ervoor te zorgen dat de werksters het daadwerkelijk meenemen en niet al van ander voedsel voorzien zijn. Houd dit 2 weken aan en als je dan geen mieren meer in je omgeving ziet, is de bestrijding gelukt.

Locatie van de mierenkorrels

Bij dit bestrijdingsmiddel is het belangrijk dat je de korrels op de juiste plaats verspreidt. Anders nemen de werksters de mierenkorrels niet mee het nest in. Hoe ga je te werk?

  • Observeer de werksters eerst een tijdje.
  • Zodra je de route weet van de werksters is het tijd voor actie.
  • Als je de route weet, weet je ook waar het mierennest zit.
  • Strooi korrels bij de ingang van het mierennest.
  • Strooi ook korrels in de buurt van de route die de werksters lopen.

Pas op met kinderen en huisdieren

Wees voorzichtig met gebruik van mierenkorrels als je kinderen en huisdieren hebt. Zit het nest of de route op een plek waar je kinderen en huisdieren ook vaak komen? Dan raden wij het gebruik van mierenkorrels af. Je wilt absoluut niet dat kinderen of huisdieren eten van de korrels. Kies in dit geval voor een andere bestrijdingsmethode.