Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierenbuffet

Een mierenbuffet is een navulbare mierenlokdoos. In het buffet zit een lokstof waar de werksters van de mierenkolonie op afkomen en vervolgens mee in aanraking komen. Ze gaan echt het doosje in, omdat ze denken dat het voedsel is. Vervolgens nemen de werksters het mee naar het mierennest en zorgen ervoor dat de hele kolonie in aanraking komt met de stof. Op deze manier roei je de hele mierenkolonie uit. Het belangrijkste is de locatie van het mierenbuffet.

Mierenbuffet strategisch plaatsen

Je dient het mierenbuffet op strategische plekken te plaatsen. Ze moeten er tijdens hun dagelijkse route mee in aanraking komen. De werksters verspreiden een bepaalde geur waardoor alle werksters elkaar opvolgen en niet afwijken van deze route. Het is daarom niet zo dat de mieren vanzelf naar het buffet lopen. Het is het waard om de werksters eerst een tijdje te observeren om zo de juiste plekken te weten.

Wat is een goede plek voor een mierenbuffet?

Er zijn een aantal plaatsen te noemen waarbij de kans groot is dat de mieren in aanraking komen met het mierenbuffet:

  • De plek waar de mieren jouw huis binnen komen.
  • Langs de vaste looproute.
  • Bij de ingang van het mierennest.

Voordelen mierenbuffet

Een mierenbuffet heeft een aantal voordelen:

  • Een mierenbuffet is navulbaar, waardoor je er meerder keren gebruik van kunt maken.
  • Het mierenbuffet is gevuld met een blauwe vloeistof, hierdoor zie je makkelijk of de vloeistof mee wordt genomen door de mieren.
  • Een mierenbuffet is gemaakt van plastic, je kunt het dus ook buiten gebruiken.

Mierenbuffet niet effectief genoeg voor een grote mierenplaag

Heb jij je te maken met een enorme mierenplaag? Dan werkt een mierenbuffet niet voldoende. Je bestrijdt er een aantal mieren mee, maar niet de hele kolonie. Dat houdt in dat het mierenbuffet niet effectief genoeg is om te gebruiken bij gigantische mierenoverlast. Uiteraard kun je het een weekje proberen, maar de kans is klein dat het een succes wordt.

Professionele ongediertebestrijding bij enorme mierenplaag

Wordt jouw omgeving geteisterd door mieren? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Het is namelijk niet mogelijk om met particuliere bestrijdingsmiddelen hele grote aantallen mieren te bestrijden. Daarnaast wordt er door een professional gekeken naar de hele situatie. Je krijgt ook tips en adviezen hoe je in de toekomst mieren voorkomt.