Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mieren bestrijden kosten

Mieren worden niet in alle gevallen bestreden. Zijn ze echter met velen in jouw leefomgeving, komen ze in aanraking met jouw eten in huis of zorgen ze voor verzakkingen in je tuin? Dan is bestrijden wel noodzakelijk. Kosten waar je rekening mee moet houden met betrekking tot het bestrijden van mieren lopen uiteen. Het ligt aan de ernst van de plaag, de locatie en de bestrijdingsmethode die je zelf gaat uitvoeren of laat doen door een professionele ongediertebestrijder.

Kosten bij bestrijden mieren met huismiddeltjes

Ga jij mieren zelf bestrijden met huismiddeltjes? Dan hoef je hier niet enorme bedragen voor uit te geven. De producten heb je waarschijnlijk al in huis. Echter werken huismiddelen niet bij alle situaties. Gaat het om een mierennest of een grote mierenplaag? Dan zijn huismiddelen niet effectief genoeg.

Kosten bij bestrijden mieren met chemische bestrijdingsmiddelen

Chemische bestrijdingsmiddelen tegen mieren heb je waarschijnlijk niet in je keukenkastje staan. Je dient het product aan te schaffen. Deze producten variëren van een aantal tientjes tot honderd euro. Chemische bestrijdingsmiddelen moet je gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing. Doe je dit niet, dan werkt het middel niet goed genoeg en bestrijd je niet de mieren.

Inhuren van een professionele ongediertebestrijder

In de volgende gevallen raden wij aan om de bestrijding door een professionele ongediertebestrijder te laten uitvoeren.

  • Wanneer de mierenplaag enorm is.
  • Op het moment dat het mierennest op een moeilijk te bestrijden plek zit.
  • Als je allergisch bent voor mierenbeten.

Het inhuren van een expert kost uiteraard meer geld dan wanneer je zelf producten aanschaft. Vaak blijkt toch dat het voordeliger is om direct een professional te laten komen, dan eerst zelf van alles te proberen. Daarnaast heeft een mierenbestrijder kennis en ervaring die jij niet hebt. De expert geeft naast het bestrijden ook adviezen hoe je in de toekomst mieren voorkomt.

Indirecte kosten bij een mierenplaag

Ook moet je rekening houden met indirecte kosten die mieren met zich mee brengen. Zo kunnen mieren ervoor zorgen dat je een terras of een oprit opnieuw moet aanleggen. Er zijn ook situaties bekend waarbij mieren in een meterkast zitten. Ze knabbelen aan de kabels en er ontstaan gevaarlijke situaties. Wees deze kosten voor door mieren tijdig te bestrijden.