Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mierennest bestrijden

mierennest

Wat zijn de beste manieren voor een aanpak tegen mieren in de tuin, de keuken of op uw terras onder de tegels? Een mierenplaag kan meer schade, hinder en overlast veroorzaken dan u zou denken. Helemaal vreselijk zijn rode mieren die ook nog eens vervelende beten kunnen uitdelen. Mieren leven in een kolonie met een eigen territorium, en laten zich niet snel tegenhouden. Zodra de zomer nadert, zijn de verkennende mieren alweer op zoek naar ideale plekken om een territorium op te starten. Helaas wordt zoiets nooit vooraf met u overlegd.

Vaak is voor mieren verdelgen een krachtige aanpak nodig. Mede afhankelijk van de soorten mieren kunt u in winkels als de Action of het Kruidvat wel natuurvriendelijke en milieuvriendelijke middelen tegen mieren kopen, maar helaas zijn deze vaak niet effectief. Door wetgeving is de chemische dosering te laag, de werking houdt na verloop van tijd al te snel op of u hebt het middel niet op de goede plek uitgezet. Al met al hebt u dus meestal niet veel aan anti mieren poeder en mieren lokdoosjes.

Wat kunt u zelf doen als particulier tegen mieren bestrijden?

Verder kunt ook de keuze maken om op een milieuvriendelijke manier zelf een mierennest te verwijderen. Dikwijls gebruiken mensen een aanpak van maïzena tegen mieren. Ook kunt u regelmatig de tegels vegen en zorgen dat er op het terras geen broodkruimels of andere etensresten vallen. Op internet treft u ook methodes tegen mieren met rode peper, koffiedik, azijn of baking soda, vaak in combinatie met kokend water. Het is verder ook nog de vraag welke mieren u hebt, want er zijn bij het effectief kunnen bestrijden aardige verschillen tussen bijvoorbeeld vliegende mieren of de rode bosmier.

Binnenshuis mieren aanpakken kan vaak al als u zorgt voor een goede hygiëne in huis. Laat de vieze vaat niet te lang staan en zorg dat er geen voedsel op de grond valt, ook geen broodkruimels of andere kleine restjes.

 Vaak kunt u bij mieren niet om een professionele mierenbestrijder heen

Mieren bestrijden in huis en tuin gaat in de praktijk het beste met een bedrijf voor professionele mierenbestrijding. Vaak kunt u hier niet omheen, want een serieus mierennest bent u niet zo maar kwijt. De precieze omvang van een mierennest is van belang bi de keuze van het middel dat kan worden gebruikt. De methodes die professionals inzetten zijn bewezen effectief en ook de ervaring over het gedrag van mieren gebruikt de bestrijder voor een goed ene effectieve aanpak van een mierennest.

Kijk op internet naar de mieren bestrijden kosten. Bedenk dat een bedrijf voor ongediertebestrijding of mierenbestrijding niet alleen het mierennest vakkundig opruimt, maar ook advies en informatie geeft en zorgt voor preventie maatregelen om een mierenplaag te voorkomen.