Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Mieren onder terras

Het weer wordt beter en je maakt buiten de boel weer gereed voor de mooie dagen die gaan komen. En dan zie je ze al, de hoopjes zand en de rijen met mieren. Ze zitten tussen de straatstenen, verplaatsen zand en je ziet tot je grote schrik ook nog eens dat de tegels al aan het verzakken zijn. Wat moet je doen met mieren onder je terras? En hoe voorkom je mieren in je leefomgeving?

Gevolgen bij mieren onder je terras

Kunnen de kleine insecten daadwerkelijk overlast veroorzaken onder je terras? Ja, dat is zeker mogelijk. Wat zijn de gevolgen van mieren onder je terras? Als mieren hun nest bouwen onder jouw terras, maken ze gangen door zand te verplaatsen. Doordat de mieren gangen bouwen onder je terras, verzakken de tegels.

Hoe bestrijd je mieren?

Er zijn natuurlijke en chemische bestrijdingsmiddelen tegen mieren. Daarnaast kun je ook proberen om de mieren onder je terras te bestrijden met huismiddeltjes. Bij mieren zit de moeilijkheid in de aantallen. Ze zijn met zoveel dat je geduld moet hebben voordat je een mierenplaag volledig bestreden hebt. Uit welke producten kun je kiezen?

  • Mierenlokdoosjes
  • Mierenkorrels
  • Mierenspray
  • Mierenpoeder
  • Mierenbuffet

Voorkomen van mieren onder je terras

Een koningin zoekt na de paring in de lucht op de grond een nieuwe plek uit voor haar nest. Dit doet ze in een omgeving waar voedsel te vinden is. Het enige waar jij voor kunt zorgen, is dat je geen voedsel buiten laat liggen. En ook niet in je keuken, anders heb je daar de mieren. Voor de rest is het zaak om de mieren zo snel mogelijk te bestrijden als je ze opgemerkt hebt.

Stel vast waar het mierennest zit

Het belangrijkste bij het bestrijden van mieren is dat de koningin bestreden wordt. Zij zorgt namelijk voor gigantische aantallen mieren. Volg de looproutes van de mieren. Observeer ze een tijdje en kom erachter waar de mieren vandaan komen. Zie jij tussen de stenen van je terras veel hoopjes zand? Dan zit het nest onder het terras. Eenmaal gevonden, dien je het mierennest zo snel mogelijk te laten bestrijden.