Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Tips tegen mieren

Hoe houd je de kleine kriebelende mieren uit je omgeving? Heb je ze dan toch in je tuin of huis? Hoe jaag je ze dan weg? Hieronder tips tegen mieren. Lees ze rustig door. Ondanks alle tips toch nog mieren in je omgeving? Neem dan vrijblijvend contact op met onze professionele ongediertebestrijder.

Tip 1 – Berg voedsel op in afgesloten bakken

Mieren komen maar met een doel in je leefomgeving. De werksters van de kolonie zijn op zoek naar eten. Vooral van zoet eten en drinken houden mieren. Zorg dat je, vooral tijdens de zomermaanden, geen voedsel laat slingeren. Berg daarom voedsel altijd goed op in goed sluitende aanrechtkastjes, de koelkast of in afgesloten bakken.

Tip 2 – Geknoeid met ranja? Maak het schoon!

Limonade vinden mieren heerlijk. Een druppel ranja op het aanrecht is al voldoende om binnen no-time een mierenkolonie in je keuken te hebben. Dit geldt niet alleen voor limonade, ook voor kruimels komen mieren gerust langs. Maak je aanrecht daarom met regelmaat schoon en laat je afwas ook niet te lang in de keuken staan. Verwissel je vaatdoek wat vaker, doe direct de afwas en zet de vaatwasser wat vaker aan.

Tip 3 – Wis het geurspoor van mieren uit

Mieren vertellen elkaar de weg door middel van een geurspoor. Heb jij op een gegeven moment duidelijk via welke route ze je huis binnen komen? Zorg dan dat je die plekken heel goed reinigt. De mieren ruiken de geur niet meer en verdwalen. Hiermee ben je nog niet van de mieren en het mierennest af. Mieren weten enkel de directe route naar jouw huis niet meer.

Tip 4 – Steek tijd in het vinden van het mierennest

Enkel de mieren bestrijden die jij ziet, is niet voldoende. De mieren die wij zien, zijn enkel de werksters die verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van voedsel. In het mierennest zitten nog veel meer mieren. Zodra je alleen de zichtbare mieren bestrijdt, zie je binnen no-time weer andere mieren. Probeer het nest te lokaliseren door het geurspoor te volgen en bestrijd het nest.

Tip 5 – Probeer mieren te bestrijden met huismiddeltjes

Wil je geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken? Kijk dan eens in je keukenkastjes. Hieronder vind je een aantal manieren om mieren te bestrijden met huismiddeltjes:

  • Bakpoeder: heb je het mierennest gevonden? Strooi dan wat bakpoeder in het nest. Mieren overleven dit niet.
  • Nootmuskaat: mieren hebben een hekel aan nootmuskaat. Ken jij inmiddels de vaste route van de mieren? Strooi dan nootmuskaat op deze route.
  • Kokend water: mieren gaan dood van kokend water. Zorg er wel voor dat je deze methode meerdere keren herhaald om zo alle mieren te bestrijden. Een keer heeft absoluut geen zin.