Alles over mieren
MENU
Direct mieren bestrijden? Zoek bestrijder

Huismiddeltjes tegen mieren

Mieren, je ziet ze overal. Wat moet je doen? Het is mogelijk om eens aan de slag te gaan met huismiddeltjes tegen mieren. Misschien wil je besparen op bestrijdingsmiddelen of een professionele ongediertebestrijder of wil je geen chemische middelen toepassen. Hieronder geven we een aantal opties van huismiddeltjes tegen mieren om ze te verjagen of bestrijden.

Kokend water met zeepsop

Breng water aan de kook en voeg vervolgens aan het hete water een aantal druppels zeepsop toe. Voor deze techniek moet je wel het mierennest weten te vinden. Giet het kokende water met zeepsop over het mierennest heen. Aandachtspunten bij deze methode:

  • Laat het water echt koken, het werkt namelijk niet met lauwwarm water.
  • Herhaal de methode meerdere keren per dag.
  • Doe dit niet een dag, maar houd het een week vol.

Het mierennest ziet namelijk diep in de grond, het water dringt niet in een keer diep in de grond door, vandaar de noodzaak van herhaling.

Mieren houden niet van citrus

Pak verschillende citrusvruchten. Verzamel alles in een mixer, voeg een beetje water toe en giet vervolgens het mengsel over het nest. Net zoals bij water met zeepsop, moet je deze methode ook vaker herhalen.

Maak je eigen mierenlokdoosje

Weet jij welke route de werksters continu lopen? En weet je waar het nest zit? Dan kun je deze methode ook proberen:

  • Pak een klein bakje.
  • Maak een mix van honing, stroop of jam met gist of bakpoeder.
  • Mix de substantie goed door elkaar.
  • Plaats de mierenlokdoosjes langs de route van de werksters en bij de ingang van het mierennest.
  • De mieren eten van de zoete mix, maar door de gist of bakpoeder exploderen de mieren.

Wis het geurspoor van mieren uit met azijn en water

Pak een oude plantenspray en vul deze met water en azijn. Observeer de route van de werksters en spray vervolgens de inhoud van de plantenspray uit over de route. Je wist hiermee het geurspoor van de mieren. Ze verdwalen en weten de weg naar het nest niet meer te vinden. De mieren verhongeren op een gegeven moment.

Verjaag mieren met koffiedik

Op de een of andere manier houden mieren niet van koffiedik. Stop koffiedik in een bakje en strooi het koffiedik op de plekken waar jij mieren ziet. Vergeet geen koffiedik te strooien bij de ingang van het nest en op de plek waar de mieren jouw huis binnen komen.

Hebben de huismiddeltjes tegen mieren het probleem niet opgelost?

Huismiddeltjes werken goed bij kleine tot middelgrote mierenplagen. Heb jij na verschillende methodes nog steeds last van mieren? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder.